Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se majorează preţul gigacaloriei în Constanţa. Cine va suporta diferenţa?

ro

06 Feb, 2015 16:36 1997 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa se reuneşte vineri, de la ora 13.00, în prima şedinţă ordinară din acest an. Pe ordinea de zi a evenimentului figurează, până la această oră, 50 de proiecte de hotărâre, printre care şi un proiect privind modificarea preţului local de facturare a energiei termice furnizate în sistem centralizat începând cu data de 1 ianuarie 2015 în municipiul Constanţa.
Potrivit unor surse, este vorba despre o actualizare a preţului gigacaloriei, actualizare operată de ANRE şi care constă într-o majorare cu 8% a preţului agentului termic. Acest lucru înseamnă că preţul facturat de CET va fi majorat corespunzător şi de către RADET. Rămâne însă de văzut cine anume va suporta această majorare: constănţenii sau administraţia publică locală?!
Amintim că în luna noiembrie a anului trecut Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat subvenţionarea preţului gigacaloriei cu 13,5% pentru toţi constănţenii, în sezonul rece 2014-2015. Decizia a venit după ce municipalitatea a primit, de la bugetul de stat, suma de 19 milioane de lei. Potrivit declaraţiilor primarului Radu Mazăre, această subvenţie „nu poate fi acordată diferenţiat şi trebuie scăzut unitar preţul la gigacalorie“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii