Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:56 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întâmplă în România O primărie mai are un singur angajat. Ceilalți au fost săltați de DNA!

ro

12 Apr, 2016 19:08 1333 Marime text
 
O primărie din România este condusă în acest moment de un singur om. De fapt, singurul angajat al instituției. Cum este posibil? Ei bine, această situație fără precedent o întâlnim în comuna vâlceană Măldărești, unde primăria este condusă de secretar, singurul angajat al instituției, așa cum spuneam. Restul serviciilor - economic, agricol, asistență socială etc - sunt asigurate de primăriile limitrofe, deoarece tot aparatul instituției, în frunte cu primarul și viceprimarul, a fost trimis în judecată pentru corupție.
 
La sfârșitul lunii martie, primarul comunei Măldărești, Ionel Dragu, alături de alți 11 angajați ai Primăriei Măldărești și administratorul unei firme din Horezu, au fost trimiși în judecată.
 

"Conducerea o asigură secretarul primăriei iar contabilitatea, juridicul, asistența socială, parte agricolă sunt asigurate de primăriile din localitățile vecine. Este, da, o situație fără precedent, când majoritatea personalului este trimis în judecată. Dar din vară, odată cu alegerile locale, lucrurile vor reintra în normalitate. Cert este că investițiile au de suferit în acest moment, este o situație de avarie, dar nu avem sincope, au fost detașări din localitățile vecine, mă refer la Horezu, Cernișoara, Oteșani", a precizat, astăzi, prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, citat de agerpres.ro.

 
Anchetatorii au descoperit că edilul și subordonații săi ar fi falsificat, de-a lungul timpului, peste 3.000 de documente, cauzând un prejudiciu instituției peste un milion de lei. Ancheta penală la Primăria Măldărești a început în octombrie 2015, atunci când procurorii și polițiștii vâlceni au descins la sediul instituției și la locuința primarului din localitate. Au fost ridicate mii de documente, iar edilul Ionel Dragu și asistentului social Dumitru Simionescu au fost atunci arestați preventiv, ei fiind eliberați între timp și puși sub control judiciar, însă cu interdicția de a se apropia de primărie.
 
Cercetarea penală s-a extins însă pe parcurs, ajungându-se până la a-i pune sub urmărire penală pe aproape toți angajații Primăriei Măldărești, singura persoană care a scăpat fiind secretarul comunei. În prezent, toți se află sub control judiciar. Astfel, în afară de primar și asistentul social, alți 10 angajați ai Primăriei Măldărești, printre care și viceprimarul, au fost trimiși în judecată pentru delapidare, fals în acte, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals material în înscrisuri oficiale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii