Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Sculptorul Wilhelm Demeter din Constanța a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare (galerie foto+video)

ro

22 Mar, 2016 08:07 3762 Marime text
 
Sculptorul Wilhelm Demeter va fi înmormântat astăzi cu onoruri militare, acesta fiind singurul artist plastic din Constanța care va fi condus pe ultimul drum cu astfel de onoruri.
 
Onorurile militare vor avea loc la Cimitirul Central după slujba ce se va oficia începând cu ora 12.00.

Vă reamintim că, sculptorul Wilhelm Demeter a trecut în nefiinţă pe 20 martie la vârsta de 80 ani.
 
Născut la Zaul de Câmpie din județul Mureș, Wilhelm Demeter s-a stabilit totuși la Constanța în 1961, căsătorindu-se tot cu o artistă. În perioada 1964-1997 a fost de mai multe ori preşedinte al filialei Constanţa a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP), calitate în care a avut o contribuţie majoră la realizarea unui centru modern de creaţie al artiştilor din Constanţa.
 
Printre lucrările sale mai cunoscute se află „Arc peste timp”, de 14 metri înălțime, realizată în 1998 și amplasată în parcul Arheologic din Constanța, „Semnalul de tabără” (1972), înalt de 12 metri, cunoscut azi sub numele de „Obelisc”, din stațiunea Costinești, „Pescărușii” de la Tulcea și „Sculptură cinetică” (din oţel colorat), amplasată de la sediul societății Petromidia, realizată în 1995. El are numeroase lucrări de artă decorativă în staţiunile de pe litoralul Mării Negre.

UPDATE, ora 12.14:

La slujba de înmormântare a maestrului  Wilhelm Demeter sunt prezenți peste 30 de militari de la Murfatlar, unii dintre ei purtând banderole albe la braț. 

Este multă durere pentru cei prezenți la conducerea pe ultimul drum al artistului plastic, mulți oameni plângănd moartea acestuia. 

 
Citește și: Sculptorul Obeliscului din Costineşti a trecut în nefiinţă


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii