Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul sexual Electrica - Bucuresti, via Constanta

ro

14 Jul, 2010 03:20 2213 Marime text
scandal_sexual_elctrica.jpgProces răsunător la Bucureşti. Un patron, acuzat de şantaj de DNA, după ce i-ar fi cerut 910.000 de euro fostului director general al companiei "Electrica" - Corneliu Stan - dar şi victima sa, au ajuns în faţa judecătorilor.

"Ameninţa că va face publice presupusele mele aventuri extraconjugale dacă nu îi plătesc", pretinde directorul. Pe când acuzatul vorbeşte despre un împrumut pe care încerca să-l recupereze: "I-am dat sute de mii de euro prietenului meu de pahar şi nu i-am mai văzut niciodată", se apără el. Investigatorii bănuiesc însă ca la mijloc ar fi şi afaceri dubioase.

În interiorul clădirii Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, fostul numărul unu de la Electrica nu pare să fie în apele lui. Chiar dacă nu el este cel care stă în banca acuzaţilor.

Chiriac Tonea susţine că nu-l şantaja pe director, ci voia să- şi recupereze banii. N-a spus nimic de flagrant, când procurorii DNA i-au găsit 30.000 de euro în buzunare. În schimb a ţinut să precizeze că l-a dat în judecată pe director, ca să-şi primească banii.

Chiriac Tonea a dezvăluit detalii picante despre chermeze cu directorul de la Electrica şi sute de mii de euro, bani pe care i-ar fi împrumutat şi pe care nu i-ar mai fi văzut niciodată. Totul pentru bunul mers al relaţiilor dintre firma sa şi Electrica.

"Am fost cu el la meci la Madrid. I-am luat şase bilete: lui, fetei, unor directori de-ai lui. În 2005, i-am organizat nunta fiicei lui Corneliu Stan, la Calipso", spune acesta, după care continuă "domnul Stan le-a dat ordine directorilor săi de la Timişoara, Constanţa şi Bacău să primească marfa de la mine fără licitaţie. Între 2008 şi 2010, i-am dat 800.000 de euro, în total. Cea mai mare tranşă a fost de 250.000 de euro. Am primit înapoi numai jumătate din bani."

Nu este însă clar nici până în acest moment cât din cei aproape un milion de euro ceruţi în timpul şantajului a şi ajuns la suspect.

Acesta este judecat în stare de arest şi riscă între doi şi şapte ani de închisoare. În plus îl mai aşteaptă un proces pentru spălare de bani, intentat de DNA. Directorul Corneliu Stan are calitate de victimă.

Sursa: Stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii