Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:38 16 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal la ANT! De ce au fost închise 1384 agenții de turism într-un timp record

ro

06 Oct, 2016 21:49 1339 Marime text
Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a creat un adevărat haos în sectorul turistic, după ce a ridicat 1384 de licențe în turism în timp record, din cauză că acestea nu au prezentat poliţa valabilă de asigurare în cazul insolvenţei sau falimentului, poliţă pe care orice agenţie este obligată să o aibă şi să o afişeze public.
 
Din cauza grabei, probabil, pe „lista neagră” au fost incluse și agenții care aveau toate actele în regulă, singura „problemă” fiind că şi-au relocat sediile sau au închis anumite filiale.
 
Este și cazul Christian Tour, cea mai mare agenţie de turism din România după cifra de afaceri, care acuză autoritatea că a inclus pe acea listă şi firmele care şi-au relocat sau şi-au închis sediile, alături de agenţiile falimentare şi cele fără poliţă de asigurare, şi dă Autorităţii un termen de 24 de ore, în care să fie corectate de urgență listele cu agențiile sancționate. Altfel, firma va acționa ANT în judecată. La rândul său, fostul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Aurelian Marin, solicită ANT să îşi pună la punct listele şi să le publice pe cele corecte, informează puterea.ro.
 
“ANT a ales să publice o listă de agenţii cărora li s-a retras licenţa sau au intrat în faliment etc. dar pe aceaaşi listă sunt puse agenţii care au radiat puncte de lucru, ceea ce nu este normal. Ne afectează imaginea să fim puşi pe aceeaşi listă cu firme care au intrat în faliment.(…) Cerem ANT ca în 24 de ore să facă rectificarea şi să trimită un comunicat prin care să îşi asume ceea ce a făcut, faptul că a creat panică în piaţă, a dezinformat şi a deformat realitatea”, a declarat Marius Pandel, directorul general al Christian Tour, care amenință că va cere ANT daune de 1 milion de euro.

Citeşte materialul integral pe bugetul.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii