Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:47 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Scafandrii militari intervin în căutarea unei persoane dispărute. Este vorba de directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia (galerie foto)

ro

27 Jul, 2018 09:33 2306 Marime text
O echipă de scafandri militari de mare adâncime din cadrul Forțelor Navale Române va interveni în acțiunile de căutare a unei persoane dispărute sâmbătă, 21 iulie, în adâncurile Lacului Beliș-Fântânele, din județul Cluj. Intervenția va fi făcută la solicitarea Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență.

Militarii au plecat din Constanța joi, 26 iulie, cu echipamentele necesare pentru executarea în siguranță a scufundărilor la adâncimi cuprinse între 40 și 90 de metri și vor începe astăzi, 27 iulie, căutările persoanei dispărute.

Scafandrii militari de mare adâncime, din subordinea Centrului 39 Scafandri, sunt unica structură din România capabilă să execute scufundări la adâncimi de peste 40 de metri, iar în cei peste 50 de ani de existență au desfășurat numeroase lucrări subacvatice – atât în domeniul millitar, dar și în cel civil, și au efectuat numeroase intervenții în sprijinul populației.
 
 ​UPDATE:
 
Echipa de scafandri  de mare adîncime este alcătuită din aprox 20 militari, scafandi și tehnicieni, pentru a asigura condițiile optime de scufundare. În scurt timp, vor începe să cerceteze apele lacului cu sonarul cu scanare laterală, sistem ce le permite să radiografieze adâncimile până la 70-90 m. După scanare, vor executa scufundări
 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii