Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:24 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase urmăriţi internaţional, prinşi de poliţiştii români. Sunt acuzaţi de furturi şi proxenetism

ro

19 Dec, 2015 14:35 722 Marime text
 
Poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul Biroului SIRENE al Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Poliţiei Române, au depistat şase persoane, urmărite internaţional de autorităţile judiciare din spaţiul comunitar.
 
În 23 noiembrie a.c., Biroul SIRENE Italia a emis semnalări în Sistemul de Informații Schengen, în vederea arestării a şase cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Pe numele acestora, autorităţile judiciare din Torino emiseseră mandate europene de arestare, din anul 2013 şi până în luna noiembrie 2015, pentru comiterea unor infracţiuni de furt calificat, asociere în vederea comiterii de infracțiuni și proxenetism.
 
Conform mandatelor de arestare transmise, persoanele în cauză ar fi făcut parte dintr-o grupare infracţională, care ar fi comis mai multe infracţiuni de furt din locuinţe, sustrăgând bijuterii şi bunuri electronice. În aceeaşi perioadă, membrii grupului infracţional ar fi exploatat sexual cinci femei, pe care le-ar fi determinat să se prostitueze în Torino, însuşindu-şi sumele de bani obţinute de acestea.
 
Ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Bihor și Bacău și a schimbului de date suplimentare prin intermediul Biroului SIRENE al Poliţiei Române, cei şase urmăriți au fost depistaţi şi arestaţi.
 
Astăzi, autorităţile italiene vor prelua patru dintre cele şase persoane, urmând ca pe ceilalţi doi să-i preia la o dată ulterioară.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii