Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:04 19 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Acţiune de donare de sânge, la Biserica ,,Sfântul Vasile cel Mare’’ din Constanţa

ro

17 Oct, 2018 21:20 486 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa şi Biserica ,,Sfântul Vasile cel Mare’’ organizează duminică 21.10.2018, între orele 8.30-13.30, o acţiune de donare de sânge.
         
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din parohie care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.
             
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.    
             
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.
             
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
           
În  ziua donării se recomanda un mic dejun uşor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minim 500 ml lichide.
                
Persoanele care efectueazaă o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
- 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
- o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariati, elevi, studenţi şi militari.
- decontarea cheltuielilor de transport în comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinţa inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;   

Vă aşteptăm duminică 21.10.2018 la  Biserica ,,SFANTUL VASILE CEL MARE’’ Strada ION NECULCE nr. 2A cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii