Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă plouă în sud-estul ţării, însă duminică iese soarele - Vezi prognoza meteo pe trei zile

ro

03 Sep, 2011 01:14 1400 Marime text

Ploile se retrag sâmbătă spre sud-estul ţării, unde pătrunde un aer ceva mai rece, iar maximele nu mai trec de 28 de grade. Duminică şi luni vremea continuă să fie frumoasă, iar temperatura va urca până la 33 de grade în vest şi sud-vest. Dar luni seara vin ploi în vest şi nord-vest, pentru ca marţi să se extindă spre vestul, nordul şi centrul ţării, urmând ca ploile să cuprindă întreaga ţară.

Vremea e în toane bune sâmbătă. Soarele câştigă teren, iar norii îşi mai încearcă puterile doar prin sud-est şi la munte, unde local mai cad ploi de vară, cu descărcări electrice. Vântul şi el se potoleşte. Va mai atinge cel mult cote moderate, iar maximele anunţă o zi agreabilă, cu valori între 21 şi nu mai mult de 30 de grade, vârfuri termice aşteptate în special în sudvest.

Bucureştenii vor începe ziua cu nori din care e posibil să mai cadă ceva ploi, dar amiaza limpezeşte cerul, iar maxima va atinge 28-29 de grade, valoare cât se poate de plăcută. Presiunea atmosferică creşte uşor de la 752 mm coloană de mercur, valoare mai mică decât cea considerată confortabilă pentru organismul uman.

Vremea e schimbătoare şi la munte. Cerul adună ceva nori din care, la nivel local, cad ploi cu fulgere şi tunete, dar vântul nu mai face excese, iar temperatura aerului nu prezintă variaţii. Duminică iese soarele peste toate masivele muntoase, dar după masă e rost din nou de ceva ploi de vară, cu fulgere şi tunete. Până atunci însă temperaturile apucă prindă avânt mai mult decât sâmbătă.

Turiştii care au sperat un weekend frumos la mare vor fi dezamăgiţi. Vremea e capricioasă sâmbătă, cu ploi mai ales în prima parte a zilei şi se răceşte uşor la amiază. Vântul suflă şi el destul de agitat, aşa că planurile pentru o plimbare pe plajă sunt mai realiste decât o baie de soare. Maximele nu depăşesc 24 de grade în aer, iar în apa mării sunt tot atâtea grade. De altfel, abia duminică putem vorbi de o vreme ceva mai plăcută, cu mai mult soare, dar tot nu este exclus să cadă ceva ploi peste zi, dar măcar vântul se mai domoleşte, aşa că cele 23-24 de grade de la amiază vor părea mai multe decât sâmbătă.

Vremea e frumoasă şi caldă sâmbătă dincolo de rama Carpaţilor, în vest, nord şi centru. Norii se răresc, iar maximele urcă la 27 de grade la Cluj, 28 la Sibiu şi Baia Mare şi chiar 30 la Timişoara, valori mai mari cu 3-4 grade decât ar fi normal. Şi în sud e frumoas şi cald. Vântul e domol, iar norii se arată doar peste estul şi sud-estul Munteniei unde încă mai pot să cadă ploi cu fulgere şi tunete, dar care se retrâng după amiază. Maximele sunt şi aici destul de avântate, cu valori de 29 de grade la Giurgiu şi Buzău şi 30 la Drobeta şi Craiova.

Ploile părăsesc mare parte a Moldovei. Se mai arată prin sudul regiunii câteva averse slabe, dar în rest, soarele este destul de insistent, iar temperaturile ating 24 de grade la Suceava, 25 în Bacău, 26 la Iaşi şi chiar 27 la Galaţi.

Încheiem această săptămânî cu vreme însorită şi nori puţini. Ploile nu se mai arată decât în zona montană după masă, iar maximele cresc uşor în sudvest. Vom avea aşadar duminică parte de valori între 24 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 32 de grade în Banat, poate chiar 33 în vestul Olteniei.

În Bucureşti, ziua de duminică aduce nori puţini, soare mult şi o maximă de aproximativ 30 de grade.

Săptămâna viitoare începe cu vreme la fel de însorită, ba chiar uşor cam prea caldă pentru fila din calendar. Vor fi valori între 23 şi 33 de grade Celsius, vârfuri termice anunţate pentru zona Banatului. Norii vor acoperi însă pe înserat cerul în centrul ţării, pentru ca peste noapte ploile să se întindă şi spre vest şi nord.

Bucureştenii au parte de vreme caldă cu 31 de grade, fără vânt sau ploi, aşadar, toamna încă nu se arată prea activă în Capitală.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii