Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:05 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salarii uriașe la o primărie comunală din România. Cât încasau primarul, polițistul local sau secretara

ro

10 Oct, 2017 11:13 1338 Marime text
Fosta secretară a unei primării dintr-o comună din Satu Mare a încasat salariu peste 23.000 de lei pe lună. Totul a ieşit la iveală după un control al Curţii de Conturi, care mai arată că şi edilul, viceprimarul şi un poliţist local au încasat, ilegal, zeci de mii de lei. Prejudiciul total depăşeşte 330.000 de lei, informează Digi24.ro.
 
Zenoviu Bontea, primarul comunei Păulești, jud. Satu Mare a declarat că în februarie 2016, secretara comunei Păulești a încasat 19.000 lei.
 
Documentele arată că doar secretara primăriei din comună a încasat, nejustificat, peste 230.000 de lei. Jumătate reprezintă sporuri şi indemnizaţii de conducere, iar cealaltă jumătate... alte sume. Femeia se apără și a declarat pentru Digi24 că banii i se cuveneau .
 

„Dacă se verifică actele atunci trebuie să reiasă că eu, pe lângă salariu, am primit retroactiv bani pentru proiect. Atât comentez, nimic altceva.” - a declarat fosta secretară a comunei Păulești, jud. Satu Mare. 

 

„A susținut că ar fi luat sporuri pentru administrarea fondurilor europene, dar pentru aceasta trebuia să aibă niște state, niste pontaje, așa zice legea, ori acelea nu există.” - a precizat Zenoviu Bontea, primarul comunei Păulești, jud. Satu Mare

 
Curtea de conturi a mai descoperit că de bani nemeritaţi au mai beneficiat fostul primar, viceprimarul, dar şi un fost poliţist local, fiul contabilei primăriei de la acea vreme. Prejudiciul în cazul lor este de peste 100 de mii de lei.
 
Sursa: Digi24.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii