Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SABIF analizează modul în care ambulanța a ajuns la Ioan Gyuri Pascu

ro

30 Sep, 2016 19:32 2233 Marime text
Conducerea Serviciului de Ambulanță al Municipiului București-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară.

„Conducerea SABIF a decis să analizeze modul în care Ambulanța tip C2 a ajuns la caz, deși a fost alertată mai devreme decât ambulanțele SMURD. Echipajul de pe Ambulanța de tip C2 va trebui să explice de ce deplasarea la caz a fost peste timpul mediu de răspuns la urgențele de cod roșu, prevăzut în lege, și de ce există diferențe între timpul de ajungere notat în fișa de intervenție și timpul real de ajungere la caz, raportându-ne la timpul extras din tableta echipajului UTIM SMURD și care arată că echipajul UTIM SMURD a ajuns la caz la 5,09”, se arată într-un comunicat SABIF.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește cazul Gyuri Pascu, SABIF a primit doar două apeluri de la dispeceratul 112 iar cel de-al treilea a ajuns doar la ISU-SMURD.

„La al treilea apel, de la ora 4.53, Dispeceratul SABIF nu a fost niciodată în conferință cu Dispeceratul ISU-SMURD și nici nu a avut cunoștință de el. Al treilea apel ajuns doar la Dispeceratul ISU-SMURD”, a adăugat SABIF.

De asemenea, conform SABIF, ambulanța sa de tip C2 la momentul intervenției nu dispunea de tabletă, deoarece aceasta, "din motive tehnice, fusese trimisă la verificat către STS”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii