Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au năruit speranţele celor declaraţi incompatibili de ANI

ro

30 Jul, 2013 12:29 1708 Marime text
Speranţele primarilor USL declaraţi incompatibili de ANI au fost retezate brusc de Comisia Europeană.
Surse guvernamentale au declarat pentru EVZ că, în ultima sa discuţie cu Bruxelles-ul, premierului Victor Ponta i s-a atras atenţia, în termeni fermi, că regimul incom patibilităţilor trebuie să rămână neatins.
Reprezentanţii CE aveau în vedere proiectul iniţiat de vicepremierul PSD Liviu Dragnea, prin care primarilor şi şefilor de consilii judeţene ar fi urmat să li se permită să facă parte din conducerea regiilor şi companiilor din subordinea primăriei sau a CJ, lucru care, în prezent, constituie incompatibilitate şi poate duce la pierderea funcţiei.

După mesajul Bruxelles- ului, premierul a pus stop iniţiativei lui Dragnea.

Ca urmare, Ministerul Justiţiei, condus de un apropiat al premierului, Robert Cazanciuc, a avizat negativ proiectul lui Dragnea. Public, Ponta a declarat, vinerea trecută, că o soluţie în numeroasele cazuri de acest gen trebuie găsită de comun acord cu ANI şi cu forurile europene. „Vedem ce decid instanţele de judecată, discutăm şi cu cei de la Agenţia Naţională de Integritate şi Comisia Europeană şi, în mod sigur, trebuie să găsim o soluţie”, spunea premierul.
Numai la începutul lunii iulie, ANI a declarat incompatibili 42 de primari din Constanţa şi Sibiu. Numărul total al incompatibililor, aşa cum este vehiculat în USL, s-ar ridica, în total, la câteva sute.
Sursa: evz.ro


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii