Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au închis porturile. În largul mării se anunţă un ciclon

ro

17 Oct, 2011 18:13 4055 Marime text

img_3899.jpgFurtuna de pe Marea Neagră ar putea dura cel puţin până mâine seară, autorităţile portuare fiind în alertă maximă

Autorităţile portuare constănene sunt în alertă maximă din cauza furtunii de pe mare şi a vântului care suflă în rafale puternice cu aproape 90 km pe oră.

Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Mangalia, Midia precum şi Canalul Dunăre-Marea Neagră sunt închise de ieri după amiază. Manevrele de încărcare şi descărcare mărfuri au fost suspendate. Peste noapte furtuna s-aînteţit, în largul mării înălţimea valurilor ajungând deja la 7 metri. La ţărmul mării, valurile uriaşe depăşesc deja înălţimea digurilor de protecţie şi inundă promenada Cazinoului sau aleile care mărginesc portul Constanţa şi portul turistic Tomis.

Avertizarea cod galben de furtună s-a prelungit până în această seară dar specialiştii Port Control Constanţa susţin că, cel mai probabil, furtuna va avea aceeaşi intensitate până mâine seară: "În largul mării fenomenul este deja ciclonic".
Agenţia de Salvare Vieţi Omeneşti pe Mare (ARSVOM) din incinta portului, este pregătită să intervină în caz de accidente navale. Directorul ARSVOM, Ion Voicu, spune că "situaţia este sub control, pe o asemenea furtună nu am putea interveni decât cu Hercules, cea mai mare navă pe care o avem în dotare, sperăm să nu fie nevoie".

Vijelia de la mare a provocat pagube şi în Constanţa. Mai mulţi copaci s-au rupt din rădăcini şi s-au prăbuşit peste patru autoturisme. Tot din cauza vântului puternic, un stâlp de electricitate s-a înclinat periculos pe o stradă din zona gării Constanţa. Poliţia rutieră a blocat traficul până la sosirea unui echipaj de intervenţie al companiei de electricitate.

Sursa: Evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii