Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au împlinit 25 de ani de parteneriat al Armatei României cu Garda Națională a SUA. O ceremonie va avea loc la Washington

ro

16 May, 2018 15:36 1436 Marime text
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, salută împlinirea a 25 de ani de parteneriat cu Garda Națională a armatei americane, aniversare ce va fi marcată în cadrul unei ceremonii ce va avea loc joi, 17 mai, la Washington, în Statele Unite ale Americii.

Cooperarea dintre Armata României și Garda Națională a Statului Alabama (ALNG) se desfășoară în cadrul Programului de Parteneriat Statal (SPP).

Potrivit MApN, prin activitățile Mil-to-Mil, Programul de Parteneriat Statal a oferit sprijin și expertiză în procesul de specializare și perfecționare, în domeniul instrucției militarilor din forțele terestre și aeriene și a contribuit la dezvoltarea infrastructurii Centrului Național de Instruire Întrunită Getica (JNTC) din Cincu.

Dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Forțele Aeriene Române și Garda Națională a Statului Alabama se situează la un nivel foarte ridicat, aceasta oferind sprijin în cadrul programului aeronavelor F16 - instruire în comun, schimb de experiență pentru ofițeri de mentenanță și piloți, constituirea și schimburi de loturi de piese de schimb și echipamente necesare dislocării și operării aeronavelor etc.

Împreună cu personal din Garda Națională din Alabama, militari români au executat, începând cu anul 2015, o serie de exerciții tactice cu trupe în teren, specifice unităților de geniu -„RESOLUTE CASTLE”, de cercetare -„RED DRAGON” și forțelor aeriene -„DACIAN WARHAWK” și „DACIAN VIPER”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii