Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a intervenit la o mașină suspectă în Piața Ovidiu din Constanța

ro

18 Jan, 2017 15:01 1922 Marime text
alerta la scoala 27 din constanta o valiza suspecta a pus pe jar autoritatile 610578În Piaţa Ovidiu din municipiul Constanța, a avut loc, astăzi, un  exercițiu de antrenament care a vizat modul de acţiune al structurilor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului în situaţia intervenţiei la un colet suspect/maşină suspectă.

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a participat la exercițiu cu un efectiv de 16 polițiști (doua patrule de ordine publică, două echipaje de poliție rutieră, doi lucrători ai Serviciului Criminalistic pentru efectuarea cercetării la fața locului și șase polițiști ai Grupei Pirotehnice din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale).

Grupa Pirotehnică a SAS a folosit pe timpul exercițiului un câine de serviciu din rasa ciobănesc german, dresat special pentru detecția materialelor explozive.

Polițiștii din cadrul Grupei Pirotehnice au folosit la intervenție, ca accesorii tehnice, un dispozitiv pentru neutralizarea coletelor suspecte - DISRUPTOR, un costum pirotehnic de protecție (greutate de aproximativ 15 kilograme), stații de emisie recepție și o autospecială de intervenție rapidă. 

Câinele de serviciu, pe nume GEP, are vârsta de 3 ani și de doi ani participă alături de polițiștii constănțeni la acțiunile specifice intervențiilor rapide.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Fotografia are caracter ilustrativ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii