Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia. Membru al consiliului de administraţie al unei companii ruseşti, arestat pentru spionaj în favoarea României

ro

20 Jun, 2018 08:03 1839 Marime text

Carina Ţurcan, membră în consiliul de administraţie al unei companii energetice din Rusia, a fost arestată la Moscova, sub acuzaţia de spionaj în favoarea României, informează marţi agenţia rusă de presă TASS care citează surse judiciare.

Conform sursei citate, arestarea Carinei Ţurcan pentru spionaj a fost autorizată de Tribunalul Lefortovo din Moscova.

''Instanţa a admis cererea autorităţilor de anchetă şi a dispus măsura de reţinere preventivă până la 13 august împotriva Carinei Ţurcan", a declarat preşedinta instanţei, refuzând să comenteze mai mult pe motiv că acest caz penal este clasificat ''secret''.

Potrivit acesteia, avocaţii au depus o plângere împotriva arestării lui Ţurcan, scrie stiripesurse.ro.

"Ţurcan este suspectată de spionaj în favoarea României", a declarat pentru TASS o sursă familiară cu dosarul, care nu a oferit totuşi mai multe detalii.

Carina Ţurcan este acuzată în baza articolului 276 din Codul Penal al Federaţiei Ruse, care se referă la spionaj şi care prevede o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare. Conform Codului Penal al Federaţiei Ruse, acest articol despre spionaj se aplică numai cetăţenilor străini din Rusia. Dacă un cetăţean rus este acuzat de spionaj, în cazul acestuia este invocat un articol referitor la trădarea statului, explică TASS.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii