Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, târâtă în faţa magistraţilor de la CEDO de un membru Al Qaeda

ro

09 Jun, 2016 19:05 1666 Marime text
Apar primele plângeri în scandalul centrelor secrete de detenție ale CIA. Vă amintiți câte declarații au fost pe tema asta? Toți politicienii au susținut că nu au existat astfel de centre în țara noastră. Au existat informații că totuși ar fi existat unul, însă nu a existat confirmare oficială.
 
Acum, un membru Al Qaeda aduce România în faţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), la sfârșitul acestei luni, adică în 29 iunie, când va avea loc o audiere publică în faţa magistraţilor de la Strasbourg. Rahim Muhammad Al Nashiri a susținut că a fost torturat pe teritoriul ţării noastre, în centre secrete de detenţie ale CIA.
 
În sesizarea lui, Al Nashiri a afirmat că, în perioada iunie 2003-septembrie 2006, a fost ţinut şi torturat într-o închisoare secretă a CIA de la Bucureşti. Plângerea împotriva țării noastre a fost depusă de Al Nashiri în 2012, dar abia acum va avea loc o audiere publică.
 
Se pare că el ar fi ajuns în ţara noastră după ce a fost capturat de armata americană, fiind suspect principal pentru uciderea a 17 militari americani, în atacul din 2000 asupra distrugătorului USS Cole. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii