Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, seară de excepție la Târgul de Turism din Berlin

ro

06 Mar, 2019 21:32 1354 Marime text
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, împreună cu celebrul sportiv Ilie Năstase și cu maestrul naiului, Nicolae Voiculeț, ambasadori ai turismului românesc, au deschis Seara Românească, eveniment organizat de Ministerul Turismului, la standul României de la ITB Berlin, unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume.

Turismul viticol a fost în centrul atenției în cadrul Serii Românești, unde au fost prezentate vinuri din mai multe regiuni ale țării. Somelierul Cristian Grigore a prezentat poveștile din spatele unor vinuri reprezentative pentru țara noastră.  Gastronomia tradițională a completat experiența autentic românească de la standul României.

Maestrul Nicolae Voiculeț a atras un public numeros la standul țării noastre, printr-un recital inedit la nai.

Ilie Năstase a dat autografe vizitatorilor care au ținut să fie aproape de primul număr unu mondial din tenis. Celebrul sportiv i-a invitat pe turiștii germani să vină în țara noastră pentru a se bucura de experiențe autentice.

« Anul precedent a adus performanțe notabile pentru turismul românesc. Au fost adoptate măsuri care au dovedit faptul că turismul a devenit o prioritate reală pentru Guvernul României. Am demonstrat că ne ținem de cuvânt. De aceea, am încredere să promit că, dacă veți alege România, nu veți fi dezamăgiți, ba chiar uimiți. Și veți dori să reveniți.

Avem puterea de a surprinde în mod plăcut și vă rog să ne dați această oportunitate de a vă convinge singuri. Germania este țara din care au provenit cei mai mulți turiști, în ultimii ani. Este pe primul loc în privința turiștilor străini sosiți în țara noastră anul trecut, cu peste 325 de mii de oameni. Germania este pe lista piețelor prioritare pentru țara noastră», a fost mesajul ministrului Turismului, Bogdan Trif, la Seara Românească de la ITB Berlin.

Ministerul Turismului a pus la dispoziție gratuit standul celor peste 40 de coexpozanți care au prezentat oferta turistică a țării noastre. Agenții de turism, organizații de promovare, consilii județene și alți operatori economici din domeniu au contribuit la conturarea României ca destinație turistică competitivă la nivel european. Sute de turiști și specialiști în turism au interacționat cu reprezentanții României în prima zi a târgului de turism de la Berlin, care se desfășoară în perioada 6 – 10 martie 2019.

În paralel, ministrul Turismului a participat, la Berlin, și la Reuniunea Miniștrilor statelor membre ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT) implicate în proiectul “Silk Road” (“Drumul Mătăsii”). Ministrul Bogdan Trif a punctat obiectivele României în cadrul programului menit să promoveze și să conserve patrimoniul natural și cultural de-a lungul rutei. Țara noastră este membră a Comitetului Executiv al OMT, organism de conducere al Organizației Mondiale a Turismului, entitate a Națiunilor Unite care promovează la nivel internațional dezvoltarea sustenabilă a turismului. 

Imagini de la Târgul de Turism de la Berlin, cel mai mare eveniment de profil din Europa, pot fi accesate prin intermediul paginii de Facebook a ministerului Turismului, https://www.facebook.com/MinisterulTurismuluiMT/.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii