Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, în pragul epidemiei de gripă. 34 de oameni decedaţi

ro

24 Jan, 2019 10:49 1464 Marime text
România este în pragul epidemiei de gripă. 34 de oameni au fost răpuşi până acum de gripă, iar numărul îmbolnăvirilor este uriaş: 4.600 de cazuri, de 36 de ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie antena3.ro.

În plus, ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au decis ca școlile să rămână închise și mâine ca măsură de precauție.

Specialiştii au declarat a doua săptămână cu caracter epidemic.

Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 - 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat.

Conform specialiştilor, dacă şi cea de a 3-a săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă.

Ministerul Sănătății recomandă populaţiei să aplice cu rigurozitate recomandările specialiştilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal:

- Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripă şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare
- Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei
-Respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/ strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului)
- Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului
- Purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical
- Continuarea vaccinării antigripale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iunia teodoru 25 Jan, 2019 12:49 La București, la unul dintre magazinele Mega Image, casiera era gripată, tușea și strănuta în palma fără batistă sau șervețel apoi lua fiecare produs cupărat și-i scana prețul, primea banii, returna restul ... Nu era , cumva, de dorit ca șefii să dea liber salariatului pentru a nu contamina zeci, sute de cumpărători? igienă ...