Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:06 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, coşul de gunoi al Europei? Toate rablele din alte ţări, liber acces în România

ro

09 Aug, 2016 10:45 3073 Marime text

Guvernul Cioloş face "ordine şi curăţenie" pe piaţa autovehiculelor. O ordonanţă a Executivului condus de Dacian Cioloş a "simplificat" paşii pentru înmatricularea şi reînmatricularea maşinilor.

Din păcate, noua metodologie permite accesul mai uşor al maşinilor vechi din alte ţări în România.

 Potrivit noilor reglementări cuprinse în Ordonanţa 41, dovada certificării autenticităţii unui vehicul de către Registrul Auto Român se face de către instituţiile care se ocupă de operaţiuni de înmatriculare pentru o maşină utilizată, dobândită din străinătate. 

Ordonanţa de nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, prin articolul 11, alineatul (5), impunea celor care vor să înmatriculeze o maşină din străinătate să facă dovada certificării autenticităţii vehiculului de Registrul Auto Român. „Certificarea autenticităţii vehicului este dovada faptului că maşina nu figurează în baza de date a Uniunii Europene ca fiind furată. Înainte de sfârşitul lunii iunie, cine vroia să înmatriculeze o maşină era obligat să depună la dosar certificatul de autenticitate al vehiculului. Cel mai important document al maşinii era eliberat de RAR până la sfârşitul lunii iunie, scrie capital.ro

Începând cu luna iulie, numai cei care au achiziţionat maşina second-hand din străinătate sunt obligaţi să depună la dosar certificatul de autenticitate al autovehiculului. Pentru autovehiculele vechi, înmatriculate deja în România, dacă se vând, instituţia care se ocupă de înmatriculări nu mai solicită certificatul de autenticitate a vehiculului de la Registrul Auto Român, notează capital.ro

De menţionat că în anul 2015 s-au înmatriculat în România un număr de aproximativ 180.000 vehicule rutiere uzate importate, potrivit MAI.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii