Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Risc de epidemie la o grădiniţă din Sinaia! Copil de patru ani, mort de meningită

ro

17 Oct, 2018 17:06 1247 Marime text
Alertă la o grădiniţă din Sinaia, după ce un copil de patru ani a murit de meningită. Speriaţi, părinţii celorlalţi copii nu-i mai trimit pe cei mici la cursuri. Inspectorii sanitari au luat probe din unitatea de învăţământ pentru stabili dacă au de-a face cu o epidemie, relatează România TV.
 
Copilul care a murit în această dimineaţă în Bucureşti a fost adus iniţial la Spitalul din Sinaia cu simptome specifice unei afecţiuni respiratorii. Medicul de gardă i-a sugerat mamei că poate să se interneze cu copilul la secţia Pediatrie, dar aceasta a refuzat, potrivit surselor medicale. A revenit după câteva zile pentru că starea copilului se agravase. Aşa a ajuns să fie transferat de urgenţă la un spital din Capitală unde a şi murit.

Medicii spun că diagnosticul copilului a fost meningită acută bacteriană.

Un alt copil, tot din Sinaia, a fost internat în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş". În cazul lui, medicii vorbesc despre apă la plămâni, nu meningită.

Din cauza acestor cazuri, părinţii din Sinaia sunt speriaţi şi mare parte din ei refuză să-i mai ducă pe cei mici la grădiniţă.

Sursă: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii