Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele de la BAC îl nemulţumesc pe Klaus Iohannis. Preşedintele cere viziune şi implicare

ro

15 Jul, 2016 19:59 1790 Marime text
Rezultatele pe care le-au obţinut elevii de gimnaziu la Evaluarea Naţională, dar şi rezultatele pe care le-au obţinut absolvenţii de liceu la examenul de Bacalaureat îl nemulţumesc pe preşedintele României Klaus Iohannis.

"Suntem din nou la finalul unui an școlar, s-au încheiat Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. M-a întrebat cineva dacă sunt mulțumit de rezultate și cum le evaluez, cum le apreciez. Evaluarea mea ar suna astfel: absenteism mare, note mici, promovabilitate redusă, șanse și mai reduse pentru mulți dintre tinerii noștri să realizeze ce își doresc în viață. Probabil cu toții suntem nemulțumiți — elevi, profesori, autorități, părinți — iar concluziile pe care le tragem sunt cam aceleași în fiecare an. Dar asta în sine nu rezolvă nimic. Lucrurile se pot schimba doar prin viziune și prin acțiune", a  declarat Iohannis astăzi, citat de agerpres.ro

În opinia preşedintelui, lucurile se pot schimba prin viziune şi mai multă implicare. Acesta a mai declarat ca îşi doreşte un sistem de educaţie puternic, care să asigure o inserare în piaţa muncii pentru absolvenţii de licee şi facultăţi. 

De altfel, săptămâna viitoare, la Brașov, va avea loc o dezbatere pe tema carierei didactice în învățământul preuniversitar, conform unui anunț făcut de Iohannis. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii