Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:42 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect al agricultorilor danezi Reutilizarea urinei pentru a produce bere

ro

08 Jul, 2015 18:07 675 Marime text
Reutilizarea urinei pentru a produce bere este o idee a agricultorilor danezi la implementarea căreia au colaborat în 2015 și participanții la cea de-a 45-a ediție a festivalului de cultură și muzică Roskilde, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa de Nord, scrie ziarul belgian “Le Soir”.
“Nu-ți irosi urina. Agricultorii danezi pot să o transforme din nou în bere!” - este sloganul folosit de autorii proiectului pentru a determina numerosul public să contribuie la această inițiativă. Cu cei aproximativ 25.000 de litri de urină colectați se vor fertiliza culturi de orz, iar recoltele obținute vor servi ca materie primă pentru fabricarea de bere. Aceasta va fi disponibilă peste doi ani și va putea fi gustată de cei care vor lua parte la festivalul Roskilde din 2017. Leif Nielsen, membru al Consiliului pentru Agricultură și Alimentație din Danemarca, susține că este o soluție ecologică prin care se va reduce impactul urinei asupra sistemelor de canalizare și a mediului înconjurător.
Festivalul Roskilde 2015 a avut loc între 27 iunie și 4 iulie și a oferit 175 de concerte pe opt scene în care au apărut muzicieni din 30 de țări. Conform tradiției, au fost reprezentate mai multe generații de cântăreți și instrumentiști, celebri sau în curs de afirmare, iar diversitatea a fost din nou la ea acasă, programul cuprinzând muzică clasică de avangardă, hip-hop, blues african și un extravagant rap-rave.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii