Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, la final

ro

14 Feb, 2019 17:14 1494 Marime text
Miniştrii apărării din țările membre ale NATO au avut joi, 14 februarie, în cea de-a doua zi a Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale Alianței, un schimb de opinii cu privire la evoluţiile misiunilor din Afganistan, Kosovo și Irak, în cadrul sesiunii dedicate operaţiilor şi misiunilor NATO.

Ministrul Gabriel Leș a punctat importanța susținerii procesului de pace afgan, insistând pe evidențierea faptului că acesta trebuie asumat în totalitate de autoritățile afgane, cu sprijinulAlianței Nord-Atlantice.

De asemenea, ministrul apărării naționale a  menționat creșterea participării României cu trupe la Misiunea Resolute Support în 2019, totalizând peste 800 de militari prezenți în teatru, o contribuție substanțială care conferă țării noastre un loc proeminent în randul contributorilor.

Ultima sesiune de lucru a ministerialei, cu participarea Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, precum și a reprezentanților Suediei și Finlandei, s-a axat pe aspecte legate de cooperarea NATO-UE pe linia apărării, cu accent asupra iniţiativelor cu potențial de  intensificare a Parteneriatului Strategic dintre cele două organizaţii şi transformarea acestui palier de acțiune într-un element esențial al pachetului de măsuri vizând consolidarea securității la nivel european.

Ministrul Gabriel Leș a accentuat faptul ca transparența, complementaritatea, inclusivitatea și neduplicarea eforturilor trebuie să constituie linii de acțiune primare în consolidarea cooperării dintre cele doua organizații.

De asemenea, a subliniat faptul că o prioritate cheie a României, inclusiv prin prisma deținerii Președinției Consiliului UE, vizează consolidarea relației NATO-UE, respectiv menținerea unei relații transatlantice solide și funcționale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii