Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:10 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regata Marilor Veliere Ambarcațiunile vor începe să părăsească portul Constanța

ro

11 Sep, 2016 10:46 2267 Marime text
Portul Constanța a fost, ieri, cel mai important centru al distracției din România. Constănțeni, turiști din țară, dar și de peste hotare au venit să vadă cele mai frumoase veliere din lume, dar și concertele oferite gratuit de către organizatori. În fața celor mai mari nave, precum Mircea, Kruzenshtern Nadezhda sau MIR, s-au format cozi din sute de persoane care doreau să urce la bord.
 
Spectacolul a început la ora 19.00, cu Ansamblul Elpis al Comunității Elene, urmat de muzica trupei Vega Band, Ligia Hojda, Loredana. Cireașa de pe tort a fost un spectaculos foc de artificii, combinat cu un joc de lasere.

„La focul de artificii au asistat circa 30.000 de persoane. Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, Regata Marilor Veliere a fost vizitată de 50.000 de persoane”, a declarat organizatorul evenimentului, Alin Vintilă.

Astăzi, începând cu ora 12.00, velierele vor începe să părăsească portul Constanța. Prima care va pleca este Adornate, iar ultima, Kruzenshtern, la 13.30.

De la 14.00 va începe parada velierelor. Prima navă din paradă va ajunge travers de Cazinoul din Constanța la 14.30, iar la ora 16.30 nava va ajunge travers de hotelul Vega din Mamaia.

Startul în cursă se va da la ora 17.00, la o distanță de patru mile față de țărm.

Navele se vor întrece până la Novorossissk, Rusia, unde trebuie să ajungă până pe 15 septembrie. De aici, veliere se vor îndrepta spre Soci, Rusia, și apoi spre Varna, Bulgaria, unde vor ajunge pe 1 octombrie. Se va naviga folosind numai forța vântului.
Sursă foto: Alexandru Mitu

Ti-a placut articolul?

Comentarii