Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea Redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit Fundaţiei pentru SMURD

ro

23 Apr, 2015 10:57 2148 Marime text
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Dobrogea” al judeţului Constanţa desfăşoară, în această perioadă, acţiuni de informare a cetăţenilor judeţului cu privire la posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii SMURD, potrivit unui comunicat de presă remis azi redacţiei. 
 
Acţiunile de informare au început încă din luna ianuarie. Astfel, reprezentanţii  ISU Dobrogea desfăşoară ample acţiuni de informare cu privire la posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi dezvoltarea asistenţei medicale de urgenţă.
 
În acest sens, în diverse obiective cu afluență mare de persoane din zona de competență a ISU Constanţa, au fost amplasate puncte mobile de informare prin intermediul căruia paramedicii SMURD şi pompierii militari au oferit cetăţenilor informaţii privind activitatea echipajelor SMURD, dar şi modul de completare a formularului 230 sau 200 (după caz).
 
„Trebuie menţionat faptul că, în judeţul Constanţa, echipajele SMURD sunt operaţionalizate de peste şase ani, perioadă în care au răspuns unui număr de zeci de mii de solicitări pe an. Odată cu trecerea timpului şi SMURD-ul a crescut: s-a început cu trei, iar astăzi sunt nouă echipaje care sunt permanent pregătite să intervină, cărora li se alătură autospeciala de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, autospeciala de transport personal şi victime multiple şi descarcerarea grea. Zilnic, zeci de persoane sunt asistate medical de către echipajele SMURD Constanţa”, se mai arată în comunicatul citat.

Sursa foto: ISU Dobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii