Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12 persoane decedate Record de imigranți pe Marea Mediterană

ro

12 Jul, 2015 09:45 1797 Marime text
 
Sute de imigranți salvați în ultimele zile în Marea Mediterană, precum și corpurile altor 12, găsiți morți pe o barcă pneumatică, au ajuns sâmbătă în Sicilia, în sudul Italiei, transmite AFP.
 
Operațiunile de salvare au continuat sâmbătă seară, paza italiană de coastă a anunțat că a coordonat salvarea a 823 de imigranți joi și încă 969 vineri. În cursul zilei de sâmbătă, 717 dintre acești imigranți, precum și corpurile a opt bărbați și patru femei au ajuns la Palermo, în nord-vestul Siciliei, iar 224 la Messina, pe coasta de est a insulei. Alte persoane salvate erau așteptate în cursul serii la Pozzallo, în sudul insulei.
 
La Palermo, primul bărbat a debarcat purtând în brațe o fetiță cu ochii larg deschiși, strângând în brațe un urs de pluș. Potrivit presei italiene, soția sa, mama copilului, face parte din cele 12 corpuri recuperate fără viață.
 
Joi, în cursul uneia din aceste operațiuni, aproape de rutină pentru navele de salvare care patrulează în largul Libiei, paza de coastă a intervenit pentru a-i ajuta pe ocupanții unei bărci pneumatice care lua apă. La bord au salvat 106 imigranți și au recuperat 12 corpuri, potrivit Agerpres.
 
Potrivit estimărilor Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), prezentate la 10 iulie, peste 150.000 de imigranți au ajuns în Europa prin Marea Mediteraneană de la începutul anului, dintre care jumătate în Italia, unde sosirile sunt superioare recordurilor înregistrate în 2014, iar restul în Grecia, unde debarcă acum în fiecare zi în jur de 1.000 de refugiați.
 
În largul Libiei, în timpul traversărilor periculoase și-au pierdut viața mai mult de 1.800 de persoane în acest an.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii