Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recep Erdogan îşi scurtează vizita în România din cauza atacului de la Istanbul

ro

01 Apr, 2015 15:08 2161 Marime text
Preşedintele Turciei a decis să scurteze vizita în România, ca urmare a atacului ce a avut loc la sediul partidului de guvernământ de la Istanbul, unde un bărbat a intrat înarmat, iar ieri un procuror a fost luat ostatic şi ucis. În cele din urma, agresorul a fost prins de poliţişti şi condus la secţie. Iniţial, presa turcă anunţase că e vorba de doi barbaţi înarmaţi. Incidentul are loc la doar o zi după ce un grup de militanţi de stânga a răpit un procuror turc și l-a ucis.
 
În aceste codiţii, dineul oficial care era programat pentru ora 19.30, la Palatul Cotroceni, în onoarea preşedintelui Turciei şi a soţiei acestuia, Emine Erdogan, a fost anulat.
 
Preşedintele Turciei a declarat că procurorul decedat după ce a fost luat ostatic într-o instanţă din Istanbul este un erou şi că lupta împotriva terorismului trebuie să continue într-o manieră hotărâtă. Recep Erdogan a mai spus că procurorul a fost luat ostatic şi „ucis mişeleşte”. „El este un erou”, a mai spus liderul de la Ankara.
 
Preşedintele Turciei a precizat că procurorul va fi înmormântat în cursul zilei de miercuri, că a transmis condoleanţe familiei acestuia şi că speră ca miercuri seară să-i poată vizita familia.

Sursă foto. www.ishabaydhaba.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii