Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Real şi Inter, la Constanţa

ro

14 Jun, 2011 22:22 2129 Marime text
hagi_chd_buc_431_e.jpgGică Hagi (46 de ani) a refuzat momentan echipa naţională pentru a se concentra asupra Academiei sale de fotbal de la Constanţa. În luna august, pe litoralul Mării Negre, la invitaţia sa, vor veni la "Talent Cup", juniorii de la Real Madrid şi Inter Milano.
"Am vrut să iau o nouă campanie de la zero, în octombrie, iar Anghel Iordănescu a vrut să dea o mână de ajutor. Mircea Sandu mi-a făcut o ofertă foarte bună, dar nu mai vreau să fac greşeala pe care am făcut-o la Galatasaray sau la precedentul mandat la naţională, să iau o echipă plecată pe un drum şi neajunsă la destinaţie. Nu am vrut să gestionez o situaţie creată de altcineva, vreau să planific şi să gândesc eu o strategie, pentru care să fiu răspunzător. În plus, poate că nu e doar vina selecţionerilor, poate e şi a jucătorilor", a explicat Hagi. Fostul fotbalist spune că, în acest moment, Academia sa e cel mai serios proiect din România, unul care reprezintă viitorul fotbalului românesc. "Am pus ce am eu mai bun, toată energia mea, inclusiv financiar. Avem nevoie de un plan pe termen mediu şi lung, trebuie să reconstruim totul în următorii 10 ani. Avem talente, dar trebuie să avem şi oameni să-i găsească. În această vară vom organiza un turneu la care va participa Real Madrid, Inter Milano şi o echipă din Japonia, iar pe termen lung pregătim un parteneriat cu un club din străinătate", a dezvăluit Hagi.

Ilie Năstase: "Cred, în primul rând, că nu ar fi trebuit să plece Răzvan Lucescu şi sper ca echipa naţională să nu ajungă în situaţia Stelei, care are un antrenor nou la fiecare două luni. Hagi ştie mai bine ca noi ce are de făcut şi poate are impresia că, dacă lasă acum Academia, nu se va dezvolta aşa cum vrea el. Gică trebuie să aibă o funcţie în fotbalul românesc, pentru că sunt puţini oameni în ţară care să ştie atât de mult fotbal ca el. La naţională ne trebuie un selecţioner român exigent".

Ion Ţiriac: "Gică Hagi e unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României şi merită un proiect pe 10 ani, nu doar pe patru. Eu am convingerea că e talentat şi ca antrenor, doar că nu a demonstrat încă. Timpul e, însă, de partea lui".

Sursa: Libertatea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii