Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Nicolescu – „Proiectul reactoarelor 3 și 4 va fi finalizat”

ro

14 May, 2014 23:52 2532 Marime text
Proiectul reactoarelor 3 și 4 va fi finalizat, a declarat, astăzi, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, aflat în vizită la centrala nucleară de la Cernavodă.

„În contextul revizuirii strategiei energetice a României, unele dintre primele concluzii arată foarte clar că energia nucleară este și va rămâne o prioritate a politicii energetice a României. Decizia privind realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă este una luată deja, ne dorim să se finalizeze cât mai repede, să găsim parteneri pentru acest proiect", a declarat Nicolescu, potrivit Agerpres.
El a adăugat că este nevoie ca Transelectrica să includă în planul său de dezvoltare pe următorii 10 ani întărirea liniilor de transport de energie de la Cernavodă către restul țării, astfel încât rețeaua să poată prelua și energia produsă de reactoarele 3 și 4.

Discuții pe tema impozitului pe clădiri

Ministrul a precizat că va purta discuții cu Ministerul Finanțelor și cu Autoritatea de Reglementare, astfel încât Nuclearelectrica să nu plătească impozitul de 1,5% pe clădiri la valoarea reactoarelor nucleare. Dacă s-ar aplica acest impozit, costul pe MWh al energiei nucleare ar crește cu 10 lei, iar consumatorii ar trebui să scoată mai mulți bani din buzunar  susține ministrul, 
Potrivit unui calcul, Nuclearelectrica ar urma să plătească la bugetul de stat un impozit pe clădiri  de aproape 100 de milioane de lei, dacă se va lua în calcul valoarea reactoarelor nucleare și nu a clădirilor care le acoperă, a declarat directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii