Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:15 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razii ale polițiștilor de la Transporturi. Ce au depistat polițiștii în Portul Constanța Sud Agigea

ro

01 Jul, 2018 13:32 1269 Marime text
În urma acțiunilor, verificărilor, controalelor și intervențiilor din ultima săptămână a polițiștilor de la transporturi, au fost identificați 10 urmăriți național și 18 minori lipsiți de supraveghere. Pentru infracțiunile constatate (multe dintre ele în flagrant delict), au fost întocmite peste 100 de dosare penale.
 
Potrivit Poliției Române, în 25 de situații, polițiștii au intervenit pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate, salvând viața unor persoane.
 
În perioada 22 – 29 iunie a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii de la transporturi au acționat pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, verificând 195 de obiective (aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale) și patrulând în 398 de stații de cale ferată și în 397 de trenuri de călători.
 
În urma acțiunilor, polițiștii au depistat 10 urmăriți la nivel național, 18 minori lipsiți de supraveghere (care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament) și 5 deţinători de droguri. Au fost depistate în flagrant delict 35 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. În urma constatării unor infracțiuni de furt, distrugere, evaziune fiscală, contrabandă, braconaj piscicol și la regimul circulației, au fost întocmite 105 dosare penale.
 
Pentru neregulile depistate în urma controalelor pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor pe apă, a braconajului piscicol și a contrabandei, au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 73.940 de lei. Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate produse de carne, lactate, legume, pește, instrumente ilegale de pescuit, țigarete și alcool.
 
În 25 de situații, polițiștii au intervenit pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate (cum ar fi accidente sau incidente la calea ferată și de navigație), salvând viața unor persoane.
 
Exemplu.

Polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, au depistat două containere încărcate cu mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, care ar aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală (cum ar fi telecomenzi pentru aparate de aer condiţionat inscripţionate cu marcă recunoscută - cu o valoare de piaţă estimată la 5.250 de lei sau triciclete pentru copii - având o valoare de piaţă de 64.400 de lei). Au fost întocmite dosare penale, pentru punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii