Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie pe Autostrada Soarelui Peste 200 de şoferi au fost amendaţi

ro

05 Aug, 2011 16:39 1141 Marime text

Astăzi, Secţia de Poliţie Autostrăzi a organizat şi desfăşurat o acţiune pe Autostrada Bucureşti - Constanţa, în intervalul orar 08.00 - 12.00, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora comise pe fondul nerespectării normelor rutiere care reglementează viteza de deplasare a autovehiculelor pe drumurilor publice şi a normelor care reglementează activitatea în transporturile rutierede mărfuri şi persoane. În cadrul acţiunii au fost folosite mai multe radare 'în cascadă', printre care şi sistemele de măsurare a vitezei de tip 'TRU-CAM', care măsoară viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser. Totodată, conducătorii auto opriţi ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză au fost controlaţi şi sub alte aspecte, respectiv: alcool, defecţiuni tehnice minore ale autovehiculelor, mărfuri fără documente de provenienţă etc..

În urma executării acţiunii, au fost constatate 221 de contravenţii, fiind depistaţi 114 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză pentru acest sector de drum. De asemenea, au fost aplicate 38 de sancţiuni pentru nerespectarea normelor care reglementează activitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane, 30 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru conducerea de autovehicule cu defecţiuni tehnice, trei conducători auto au fost sancţionaţi pentru săvârşirea unor abateri privind transportul rutier, iar alţi 35 de conducători au fost sancţionaţi pentru alte abateri incriminate de Legea 195/2000, privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere, dintre care unu pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi unu pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au retras din circulaţie 27 certificate de înmatriculare, dintre care 24 pentru conducerea de autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii