Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:27 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare a polițiștilor locali din Constanța. În ce zone au acționat agenții. Ce nereguli au fost constatate (galerie foto)

ro

16 Feb, 2019 10:20 780 Marime text

În cursul zilei de 15 Februarie 2019, în intervalul orar 14.00-22.00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locala Constanța au organizat și desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a fenomenelor antisociale din segmentul stradal în care 14 polițiști locali organizați în echipe mixte au monitorizat intens următoarele zone de interes public și cartiere din municipiul Constanța: Brătianu, Inel 2, Medeea,Palas,Compozitori, Coiciu, Zona Industrială, Bulevardul I.C Brătianu, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Tronsonul străzilor Moților, Mureșului, Bradului, Bicaz, Penes Curcanul, Anton Pann, Sasu Gheorghe, Interioară, Verde, Mihail Jora, Dezrobirii, Eduard Caudela, Baba Novac, Baraganului,etc.

În cadrul acestei acțiuni au fost aplicate 28 amenzi contravenționale în valoare 8430  lei.

Dintre acestea, 15 abateri au fost constatate pentru încălcarea Codului Rutier, 5 abateri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, 5 abateri pentru nerespectarea normelor de curatenie în orașul Constanța, 2 abateri privind nerespectarea normelor legale privind evidenta, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor romani, 1 încălcare a obligațiilor legale ce le revin operatorilor economici in desfășurarea activităților comerciale.

Au fost verificate 15 autovehicule, in limitata competentelor legale. Au fost legitimate 38 de persoane dintre care una a fost condusă la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identitatii.

Totalul sancțiunilor contravenționale aplicate în cursul zilei de vineri, 15 Februarie 2019, a fost 175 amenzi, iar valoarea acestora s-a ridicat la suma  36.105 lei.

De asemenea, politiștii locali au depistat pe un mijloc de transport in comun al RATC ce deservea linia 2-42 , în zona Macul Roșu, o persoană de sex masculin care călătorea fără bilet și care era căutată de autoritățile române pentru executarea unei pedeapse privative de libertate.

În momentul efectuării verificărilor specifice, polițistii locali au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an”.

Bărbatul, în vârsta de 47 de ani, domiciliat în Constanta, se întorcea de la muncă și a menționat ca nu are cunoștința despre emiterea mandatului.Persoana in cauza a fost încătușată și condusă la sediul Direcției Generale Politia Locala pentru stabilirea identității,iar după încheierea formalităților aceasta a fost predata organelor judiciare din cadrul IPJ Constanta.

Cetățenii pot semnala orice faptă antisocială care intra în competența Direcției Generale Poliția Locala Constanța la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142 (WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate.

Sursa foto: Poliția Locală Constanța 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii