Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:08 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răspunsul lui Gheorghe Hagi, în urma comunicatului emis de Comisia Tehnică a FRF

ro

23 Sep, 2016 22:20 1233 Marime text
Fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi, patronul Academiei Gheorghe Hagi și antrenorul echipei FC Viitorul Constanța, a reacționat, în această seară, în urma comunicatului dat publicității de Federația Română de Fotbal, după scrisoarea sa deschisă din urmă cu două zile.

„În comunicatul dat publicității în ziua de 22 septembrie am prezentat unele situații grave legate de calitatea selecției de la loturile naționale de juniori și tineret. Nu am vorbit de statistică și am sesizat probleme concrete de selecție. Un fost oficial din cadrul sectorului tehnic al FRF a afirmat că trebuie create «Alternative la Academia lui Hagi». Ce înseamnă cuvântul «alternativă»? Vă rog să mi-l traduceți voi.

Hagi vorbește de două lucruri care i s-au întâmplat fiului său Ianis Hagi la loturile naționale.

„În urmă cu doi ani și cu opt jucători de la Academia Hagi în echipă, România U17 (generația ‘98) s-a calificat la Turul de Elită după ce a învins cu 6-1 Danemarca. La Turul de Elită numărul jucătorilor din Academia Hagi s-a redus, iar directorul tehnic din acea perioadă a încercat să-l umilească pe Ianis. Cu toate că Ianis Hagi a reușit performanțe foarte mari pentru vârsta lui (la 17 ani declarat cel mai bun tânăr jucător din Liga I pe baza voturilor antrenorilor și a căpitanilor de echipă) nu a obținut până în acest moment nici măcar o Promovare la un lot național superior ca vârstă. Ianis merita șansa unei promovări pe care a avut-o orice alt jucător talentat din Academie sau de la alt club din țară”.

Gheorghe Hagi subliniază că obiectivul său este să sprijine fotbalul românesc și nu este contra FRF.

„Tot ceea ce am transmis a fost în nume propriu. Obiectivul meu este să sprijin fotbalul românesc și vreau să aibă rezultate, nu sunt contra FRF. Nu mă băgați în nici fel de joc politic sau în vreo «barcă». Nu mă simt în «barca» nimănui, doresc doar binele fotbalului românesc și îmi asum tot ceea ce am spus pentru că am fost lider. Voi apăra întotdeauna jucătorii valoroși și sunt ghidat de principii și reguli. Orice tânăr talentat merită să fie ajutat, așa cum am fost inclusiv eu. Pentru mine sprijinul înseamnă Promovare. Acum 18 ani am semnalat unele lucruri și am fost judecat greșit, dar mi s-a dat dreptate peste ani. Nu vreau ca și acum să se întâmple la fel”.

 
Citește și: 
FC Viitorul a avut, în medie, trei jucători titulari la fiecare meci al României U21
Gheorghe Hagi rupe tăcerea! De ce nu este fiul său convocat la naţionala de tineret

Ti-a placut articolul?

Comentarii