Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA nu deţine ȋn zona plajei Faleză Nord din Constanța nicio instalaţie de evacuare a apelor uzate

ro

30 Sep, 2016 18:39 1494 Marime text
Ca urmare a informațiilor potrivit cărora în mare au fost deversate ape uzate menajere prin conducta pluvială aparținând SC RAJA SA, biroul de presă RAJA face o serie de precizări.
 
„În data de 29 septembrie 2016, SC RAJA SA a fost informată că, în zona plajei Faleză Nord din Constanța, apa mării este poluată cu dejecții care emană un miros persistent. Mai multe echipe ale societății s-au deplasat aseară la fața locului, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu, au efectuat verificări și au prelevat probe din apa mării, în vederea determinării cauzei probabile care a generat această situație.
 
În cursul zilei de astăzi, 30 septembrie 2016, au fost reluate verificările împreună cu inspectorii Gărzii de Mediu și ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral. Specificăm că SC RAJA SA nu deţine ȋn zonă nicio instalaţie de evacuare a apelor uzate, ci doar o conductă de evacuare pentru  ape pluviale cu diametrul de 600 mm. Aceasta a fost controlată minuțios, constatându-se că nu prezintă acumulări de apă, fapt confirmat și de reprezentanții celor două instituții.
 
În urma analizelor preliminare, s-a stabilit că ar putea fi vorba despre o poluare accidentală cu ape uzate, creată cel mai probabil de o ambarcațiune sau o vidanjă a unei societați comerciale care asigură vidanjarea imobilelor fără sistem de canalizare. Aceasta a determinat dezvoltarea unei mase de alge marine, colectate de curenți în golful creat în urma reabilitării plajelor, care au intrat în putrefacție.
 
Având în vedere implicarea socială de care SC RAJA SA a dat dovadă de-a lungul timpului, compania și-a asumat sarcina de a îndepărta vegetația marină aflată în descompunere, la momentul actual acțiunea de igienizare fiind aproape finalizată”, se arată într-un comunicat RAJA remis ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii