Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Raed Arafat - ”Proiectul va începe să funcționeze imediat după lansare” (galerie foto+video)

ro

12 Jun, 2016 10:44 2893 Marime text


In aceste momente, în stațiunea Mamaia din județul Constanța, are loc inaugurarea punctelor de prim-ajutor amplasate, în premieră, în principalele stațiuni ale litoralului românesc unde au fost înregistrate cele mai multe situații de urgență din ultimii 5 ani. 

La eveniment participa Secretarul de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilica, dar și managerul interimar al SCJU Constanța, dr. Cătălin Grasa, prefectul județului Constanța Adrian Nicolaescu, Ștefan Taran - seful Protecției civile Constanța și viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu.

UPDATE ora 11.08

Daniel Petrov, seful ISU:"Din punct de vedere al al situațiilor de urgență au fost detașați 41 de colegi din țară. Ei vor desfășura activități de control și prevenire pntru a crește gradul de siguranță al cetățeanului. S-au înființat nouă puncte de intervenție la: Crucea, Mamaia, Ovidiu, 2 în Constanța, Eforie, Costinești, 2Mai și Băneasa. Punctele sunt formate din corturi de prim-ajutor, șenilate pentru deplasarea rapidă pe plajă și preluarea eventualelor victime, ambarcațiuni și ambulanța SMURD.Puncte de pim-ajutor  vor fi, desigur, la Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Mangalia. Acest proiect este mult mai amplu. A fost condus de IGSU. Nu în ultimul rând, acesta nu ar fi putut fi realizat fără sprijinul autorităților locale”, a menționat șeful ISU Dobrogea.



UPDATE ora 11.15

Raed Arafat:"Rolul departamentului ptentru situații de urgență este să  se asigure că populația este în siguranță. Să facem un pas înainte în sprijinul populației pentru sezonul de vară în Constanța. Oamenii sunt expuși unor riscuri specifice zonei și sezonului. Acum venim cu un pas inainte punând echipaje suplimentare direct în apă și direct pe plajă. Pe durata sezonului va fi o ambarcațiune pe lacul Siutghiol. Sperăm să reducem timpul de reacție și să salvam cât mai mulți oameni. Acum o să analizam comparativ cu ce a fost și ce va fi. Șenilatele vor ajuta intervenția chiar pe plajă. Au făcut simulari colegii, iar cei care vor fi pe plajă vor fi echipați cu echipamente ușoare, specifice. Proiectul va începe să funcționeze imediat după lansare și forțele suplimentare vor rămâne până la data de 12-15 septembrie. Sper să nu fie nevoie de ei și, când vor trebui să intervină, să fie prezenți la datorie", a subliniat secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii