Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Volcinschi a primit vizita unei delegaţii din Turcia

ro

23 Apr, 2014 17:25 2214 Marime text
Prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi a primit azi vizita unei delegaţii din Provincia Kastamonu  - Republica Turcia. Delegaţia a fost formată din Erdoğan Bektaş, guvernator al Provinciei Kastamonu, Excelenţa Sa, Ali Bozcalişkan, Consul General al Republicii Turcia la Constanţa, respectiv Excelenţa Sa, Ŏzgen Topçu, viceconsul al Republicii Turcia la Constanţa.

Guvernatorul Provinciei Kastamonu, Erdoğan Bektaş, consideră că legăturile cu orașele port la Marea Neagră trebuie întărite. Vizita guvernatorulului Provinciei Kastamonu, Erdoğan Bektaş, la Prefectura Constanța, este strâns legată de lucrările proiectului ”Development of Outdoor Adventure Tourism Network in Black Sea Region (DOOA)”, care se desfășoară în aceste zile la Constanța. Prin acest proiect se dorește dezvoltarea reţelei turismului de aventură. Erdoğan Bektaş a spus că Provincia Kastamonu are un mare potenţial pentru turismul de aventură, centre de schi, cascade, și multe alte posibilitati de distracţie. El a precizat că dorește ca vecinii și partenerii din proiect să cunoască cât mai bine regiunea.

Radu Volcinschi, prefectul județului Constanța, a spus că interesul comun este acela de a fi cât mai dezvoltate relațiile bilaterale, afirmând totodată că tot ceea ce construiesc împreună, România și Turcia va duce implicit la o mai mare valorificare a potențialului celor două zone. Prefectul Radu Volcinschi a menționat că nu numai turismul trebuie să fie componenta care leagă cele două regiuni, el precizând că județul Constanța are un potențial foarte mare din punct de vedere al agriculturii, dar și economic, amintind Portul Constanța și Canalul Dunăre - Marea Neagră unde se pot dezvolta proiecte foarte importante. Excelenţa Sa, Ali Bozcalişkan, Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa consideră că șoselele nu sunt suficiente și că trebuie mers mai departe, cum ar fi dezvoltarea căilor de comunicaţie, atât pe calea apei, cât şi pe cea a aerului. El a spus că deja la nivelul transportului aerian, numărul curselor de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu va fi suplimentat, ceea ce va conduce la creștere a numărului de turiști. Totodată, a mulțumit pentru facilităţile care li se  acordă cetăţenilor turci, apreciind că trebuie continuate demersurile și pentru înființarea liniei de feribot
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii