Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSRO cere statului român să salveze Şantierul naval Mangalia

ro

26 Jul, 2015 19:19 2026 Marime text
 
Partidul Social Românesc consideră că este momentul ca autoritățile statului român să se implice în salvarea unuia dintre cele mai importante obiective economice din România: Şantierul naval Mangalia.
 
“Prin Ministerul Economiei, statul român deține 49 la sută din acțiunile companiei. Îi cerem domnului ministru Mihai Tudose să găsească cât mai repede o soluție prin care statul român să redevină acționar majoritar în situația în care patronatul coreean decide lichidarea șantierului prin vânzarea la fier vechi.
 
Șantierul naval Mangalia este cel mai mare constructor de nave din România. Aici de-a lungul timpului au fost construite și reparate sute de nave comerciale. Tot aici s-a construit în anii 1980 și fregata Mărășești, concepție 100% românească în timp ce anul trecut șantierul naval a reușit
într-un termen foarte scurt să repare și să predea  roprietarului nava port container Flaminia, navă implicată într-un grav incident naval și care transporta mii de tone de deșeuri toxice”, se arată într-un comunicat remis redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa de Biroul de presă al PSRO.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii