Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD şi PNL s-au răzgândit nu mai vor primari aleşi într-un singur tur

ro

21 Mar, 2011 17:45 1774 Marime text

ponta_02_0ab5ecaa3e.jpgDupă ce anul trecut au depus împreună cu PDL o iniţiativă legislativă de alegere a primarilor dintr-un singur tur, social-democraţii şi liberalii s-au răzgândit: nu mai susţin proiectul.

"Nu vom vota şi nu vom sprijini o modificare facută fără niciun fel de consultare şi de prezentare a interesului pentru electorat a acestei modificări", a spus astăzi liderul PSD Victor Ponta desprepropunerea legislativă de alegere a primarilor dintr-un singur tur, depusă în luna noimebrie anul trecut de 38 de parlamentari ai PDL,20ai PSD şi unul de la PNL, deputatul Tudor Chiuariu.

"Înţelegem că cei de la PDL, aşa cum au şi făcut în ultimele zile, îşi plătesc către diverşi aliaţi rămânerea la guvernare pentru încă o perioadă, dar pentru noi legea electorală este mult mai importantă decât o monedă de schimb pe care PDL o dă", a mai spus Ponta, criticând practic iniţiativa semnată inclusiv de Mircea Duşa, liderul deputaţilor PSD.

Propunerea legislativă este dezbătută astăzi de senatorii din Comisia de administraţie publică. Iniţiatorii proiectului aupropus ca alegerile pentru primari să se desfăşoare identic ca cele pentru alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene. "Pentru tratament egal şi reducerea cheltuielilor bugetare",au motivatei.

Astfel, la alegerile pentru primărie, va fi declarat câştigător candidatul care va obţine din primul tur de scrutin cel mai mare număr de voturi valabil exprimare. Potrivit proiectului PDL, numai în caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin, la care vor participa doar candidaţii aflaţi în această situaţia. Turul de departajare ar urma să aibă loc la două săptămâni de la primul tur.

Sursa: EVZ.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii