Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD creşte în sondaje 38%. PDL scade la 18%

ro

04 Sep, 2010 16:25 1818 Marime text
psd_ponta.jpgPartidul lui Ponta se aşează din ce în ce mai bine în sondaje. PSD s-ar afla în acest moment la 38% din preferinţele alegătorilor. Urmează liberalii, iar PDL coboară pe locul al treilea, cu un procent de 18%.

Social-democraţii deţin 38% din opţiunile electoratului, arată datele unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) în perioada 30 august - 1 septembrie, citat de realitatea.net.

Pe locul al treilea se află PNL, care deţine 22% şi întrece principalul partid de guvernământ, PDL, aflat potrivit sondajului la 18%. Democrat-liberalii sunt în scădereconstantă în ultimele luni după măsurile nepopulare luate de Guvernul Boc.

Formaţiunea politică a lui Dan Diaconescu - Partidul Poporului, despre care consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu spunea recent că s-ar afla la 20%, nu ar obţine mai mult de 11% la alegerile parlamentare. PRM, cu doar 4% şi UDMR cu 3% nu ar mai intra în Parlament.

Aceeaşi soartă ar avea-o şi UNPR, partidul ministrului Gabriel Oprea, care ar obţine doar 2% din electorat şi nu ar trece pragul electoral de 5%.

Studiul IRES a fost realizat pe un eşantion de 1231 de persoane şi are o marjă de eroare de +- 2,8%.

Sursa: Evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii