Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:58 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 13.50. Situaţia membrilor PSD Constanța care pică testul de integritate al partidului, clarificată până vineri

ro

18 Apr, 2015 11:32 1660 Marime text
 
 
 
Social-democraţii constănţeni s-au reunit, în această dimineaţă, în prima şedinţă convocată de liderul interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga. Evenimentul are loc la sediul din strada Mircea cel Bătrân al partidului, şi nu la sediul din zona Trocadero, aşa cum s-a vehiculat ieri şi unde, de luni bune, nu mai calcă nimeni.

Până la această oră, la şedinţa despre care, ieri, senatorul Nicolae Moga a declarat că este una informală, "mai mult o întâlnire la o cafea, ca după sărbători", au sosit deputaţii Radu Babuş şi Mircea Titus Dobre, Cristian Darie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa, consilierul local Costin Răsăuţeanu, liderul tinerilor pesedişti constănţeni, dar şi fostul consilier local PSD Paula Cioceanu, preşedintele Asociaţiei Fair Play.

Potrivit declaraţiilor lui Nicolae Moga, în cadrul şedinţei de azi va fi ridicată problema membrilor PSD afectaţi de modificările aduse statutului partidului în luna martie. Conform noilor principii de integritate, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi pierd automat funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie. Potrivit aceleiaşi rezoluţii, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia politică. Nu în ultimii rând, membrii PSD trimişi în judecată în cazuri de corupţie pierd funcţia în care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi. În acest context este de aşteptat să se discute şi pe marginea posibilei suspendări din funcţia de primvicepreşedinte al PSD Constanţa a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJ Constanţa.

UPDATE 13.50

Mircea Titus Dobre, desemnat purtător de cuvânt al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, a declarat, la finalul şedinţei de azi, că secretarul executiv al partidului, Cristinel Dragomir, trebuie ca până vinerea viitoare să întocmească o situaţie referitoare la toţi liderii de organizaţii PSD din judeţ, dar şi la toţi aleşii locali ai partidului care ar putea să intre sub incidenţa rezoluţiei Consiliului Naţional al PSD. Vinerea viitoarea, de la ora 17.00, Biroul Permanent Judeţean se va întâlni într-o şedinţă oficială.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii