Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proxeneți reținuți de DIICOT. Cu banii obţinuţi, cumpărau autoturisme de lux şi imobile

ro

05 May, 2016 15:15 2455 Marime text
La data de 4 mai, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor Popa Constantin Florin şi Siharu Adrian pentru  savârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, ultraj, mărturie mincinoasă şi spălare de bani.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012 şi până în prezent, inculpaţii Popa Constantin Florin şi Siharu Adrian împreună cu alţi suspecţi  au inițiat şi constituit un grup infracțional organizat specializat în determinarea şi înlesnirea mai multor tinere să practice prostituția pe teritoriul Franței, Elveției şi Italiei sumele de bani astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupului.
 
Ulterior, la acest grup  a aderat o altă suspectă care a pus la dispoziţia tinerelor racolate de către membrii grupului mai multe apartamente situate pe raza unor localităţi din  Italia în care acestea să practice prostituţia colectând totodată şi sumele de bani obţinute din aceste activităţi.
 
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că din activitatea infracţională membrii grupului au obtinut un beneficiu ilicit de aproximativ  200.000 de euro, sumă de bani care a fost investită în achiziţionarea de autoturisme de lux şi imobile.
 
Astăzi, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Buzău  au efectuat cinci percheziţii la locaţiile folosite de către trei suspecţi, membri ai grupului organizat.
 
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii