Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestatar in flacari la Universitate. Se aruncă pietre. Situaţia degenerează

ro

15 Jan, 2012 19:31 2252 Marime text

p1690696_93955800.jpgSituaţia a degenerat duminică seara în Piaţa Universităţii, acolo unde au fost aruncate petarde înspre forţele de ordine. Circulaţia pe Bulevardul Magheru e oprită. Un protestatar a fost în flăcări pentru câteva clipe. Se aruncă cu sticle şi pietre înspre jandarmi. Forţele de ordine RIPOSTEAZĂ. LIVE VIDEO.

Update: Irinel Columbeanu, ajuns în Piaţa Universităţii, a fost nevoit să plece rapid, fiind bruscat de oameni.

Update: Aproximativ 1.000 de persoane sunt prezente, duminică, în jurul orei 18.00, în Piaţa Universităţii, oamenii, care protestează paşnic, scandând lozinci contra preşedintelui Traian Băsescu şi în favoarea alegerilor anticipate.
Oamenii s-au adunat în faţa Teatrului Naţional, dar şi pe partea opusă a bulevardului Nicolae Magheru, în zona fântanilor.

Traficul rutier este liber, nefiind înregistrate blocaje.

Protestatarii sunt de vârste diferite, unii venind chiar şi cu copiii. Primii adunaţi la Universitate, în jurul orei 14.00 au fost în special persoane de vârsta a treia. Ulterior, în piaţa au venit şi oameni mai tineri. Manifestanţii scandează lozinci împotriva lui Traian Băsescu şi cer alegeri anticipate, informează MEDIAFAX.

Ei au steaguri, pancarte, unele chiar improvizate, pe care scrie "Jos Băsescu", "Stop distrugerii Roşiei Montane", "Stop corupţiei". Pe o pancartă mare, purtată de mai multe persoane, scrie Decembrie '89 şi este desenată o hartă pe care sunt marcate cu cruci localităţile în care au murit oameni în timpul Revoluţiei.

"Am venit pentru că avem pensii mici", spune un protestatar. Altul spune că este bolnav, are o pensie bună de 11 milioane, dar are grijă de noră şi de băiat. "Nu mai putem, nu mai putem suporta. Nu suntem golani, suntem muncitori, intelectuali, oameni care am vrea sa lucrăm, dar nu mai avem unde", susţin manifestanţii. Oamenii îndeamnă la solidaritate şi constant vorbesc de proteste paşnice.

Proteste reluate la prânz

Noi proteste duminică în Piaţa Universităţii, acolo, unde în jurul amiezii se strânseseră circa 200 de oameni, dar numărul acestora era în creştere. "Înarmaţi" cu pancarte, manifestanţi cer demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. Totodată, cei prezenţi cer organizarea de alegeri anticipate.

Sâmbătă seara, manifestaţia de la Universitate a degenerat pe alocuri într-o confruntare cu forţele de ordine, mai multe persoane fiind rănite şi având nevoie de intervenţia medicilor.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/protestatar-in-flacari-la-universitate-situatia-degenereaza_904241.html#ixzz1jY6bWrPV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii