Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest față de politizarea instituțiilor statului și de proiectul de ordonanță privind grațierea

ro

28 Jan, 2017 22:11 1595 Marime text
Aproximativ 50 de persoane s-au adunat în această seară în Piața Petru Rareș din municipiul Bistrița, în fața Palatului Administrativ, pentru a participa la un protest față de politizarea instituțiilor statului și de proiectul de ordonanță privind grațierea, informează Agerpres.

Protestul, care a fost unul pașnic, a fost inițiat de un profesor de istorie de la un liceu din Bistrița, Tiberius Cămăraș, care a cerut și obținut o autorizație în acest sens valabilă între orele 19.00 - 21.00.

Potrivit lui Cămăraș, dorința sa și a prietenilor săi participanți la protest, despre care spune că sunt apolitici, este să nu se interpreteze că prin acest demers susțin un partid sau altul, ba chiar afirmă că, în opinia sa, discuțiile pe marginea proiectului ordonanței privind grațierea "ascund, de fapt, o luptă pentru putere a partidelor".

„Noi am vrut să ieșim separat, pentru că nu am vrut să se interpreteze că am fi de partea unui partid sau a altuia sau a unei persoane politice sau alteia. (...) În momentul de față, în România există o luptă pentru putere și am impresia că sunt interesați doar de ea și nu de noi, de cetățeni. Ne interesează depolitizarea instituțiilor, ca cetățeanul să fie respectat. Cred că în primul rând trebuie să ne uităm la sănătatea instituțiilor și apoi să aducem modificări. Cred că în primul rând avem nevoie de instituții curate, de oameni profesioniști și, în momentul în care aceștia o să apară, probabil că o să poată și să modifice legi. Până atunci, eu cred că trebuie să își vadă de problemele importante ale țării. Grațierea este o problemă la ordinea zilei care am impresia că ascunde, de fapt, o luptă pentru putere a partidelor", a spus Cămăraș, potrivit Agerpres.

Printre mesajele afișate pe pancarte de către protestatari s-au numărat "Corupții la pușcărie", "România, stat de drept", "Stop corupției", "Puterea este un bun public, nu proprietatea politicienilor".

Jandarmii bistrițeni au împărțit participanților flyere cu obligațiile pe care le au atunci când se alătură unor adunări publice și modul în care trebuie să se desfășoare acestea.


Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii