Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:12 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protejați-vă parolele şi codul pin!

ro

20 Sep, 2015 12:42 736 Marime text
Codul PIN și parolele sunt forme de verificare a identității. Ele sunt folosite pentru a accesa conturi de e-mail, conturi deschise la instituţii financiare, site-uri de cumpărături sau în alte scopuri.
Poliţiştii vă sfătuiesc să vă creaţi un PIN şi parole puternice, care să vă ajute să păstrați în siguranţă informaţiile personale. Astfel, nu utilizați cifre identice, cum ar fi 1111 sau numere consecutive, ca 1234, nu utilizaţi, în crearea parolelor sau a codului PIN, informații cu caracter personal, cum ar fi data nașterii dumneavoastră sau a unui membru al familiei, numere de telefon, nume de animale de companie, numele sau adresa, nu folosiți același cod PIN sau aceeaşi parolă pentru mai multe site-uri, nu faceţi schimb de informații cu caracter personal cu persoane pe care nu le cunoaşteţi, nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi!
Cel mai bine ar fi să utilizați o combinație de litere mari și litere mici, numere și caractere speciale. Folosiţi în crearea codului PIN mai mult de patru cifre şi parole mai lungi de opt litere și cifre, acolo unde este posibil. Păstrați toate înregistrările fizice ale parolelor pe care le-aţi înregistrat într-un loc sigur! Nu le scrieţi pe o hârtie pe care să o păstraţi în portofel sau în apropierea computerului. De asemenea, trebuie să fiţi mult mai atenţi atunci când comandaţi bunuri şi produse!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii