Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propus să facă parte din CNATDCU Un profesor-colaborator al Securităţii este contestat de Asociația Edu Cer

ro

21 May, 2016 20:09 2015 Marime text
Asociația Profesională pentru Educație și Cercetare Edu Cer apreciază că, astăzi, pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Stiinţifice a fost publicată lista cuprinzând propunerile finale ale comitetului de selecţie pentru componenţa nominală a comisiei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), specialitatea Teologie.
 
Printre membrii propuşi se numără şi Ioan Tulcan, profesor universitar la Facultatea de Teologie, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.
 
Potrivit Edu Cer, ”Ioan Tulcan a fost colaborator/lucrător al securităţii stabilit de CNSAS şi dovedit prin sentinţa irevocabilă a Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, decizia 7799/17.12. 2013. Mai mult, pentru a ocupa funcţia de decan in mandatul 2012-2016, Ioan Tulcan a semnat o declaraţie falsă de necolaborare cu securitatea”.
 
Deşi cazul a fost intens mediatizat, Tulcan a fost menţinut in funcţia de decan pâna în aprilie 2016, la sfarşitul mandatului, iar acum se află printre membrii CNADTCU, care, conform declaraţiilor MENCS, au fost selectaţi pe criterii de profesionalism şi integritate.
 
Asociaţia Edu Cer protestează împotriva acestei nominalizări şi solicită Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Stiinţifice eliminarea din comisia CNADTCU a lui Ioan Tulcan.
 

”Dacă aceasta este maniera în care sunt selectați membrii CNATDCU, nu există șanse de îndeplinire a obiectivelor prevazute de lege pentru această comisie”, spun cei de la Edu Cer.

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii