Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de lege care prevede înzestrarea Armatei cu sisteme de lansatoare multiple de rachetă a fost adoptat de Senat. Ce prevede acesta

ro

19 Feb, 2018 17:35 1410 Marime text
Senatul a adoptat luni, în calitate de primă Cameră sesizată, în unanimitate (105 voturi pentru), în prezenţa ministrului Apărării, Mihai Fifor, proiectul de lege pentru realizarea "Capabilităţii de sprijin de foc indirect" aferentă programului de înzestrare "Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare", informează Agerpres.ro. 
 
Proiectul de lege prevede atribuirea de către Guvernul României Guvernului SUA a contractelor de stat de tip scrisoare de ofertă şi acceptare pentru achiziţionarea a trei sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la aceasta, muniţie, elemente de comandă, control, senzor, suport logistic, mentenanţă, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi serviciul de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.
 
Aceste achiziţii vor fi asigurate din bugetul MApN.
 

"Pentru realizarea şi menţinerea capabilităţii menţionate, MApN trimite personal militar pentru îndeplinirea unor misiunii în afara teritoriului naţional în conformitate cu contractele încheiate", se mai arată în proiect.

 
În raportul Comisiei de apărare, însuşit de plen, se menţionează că prin înzestrarea cu sisteme de lansatoare multiple cu bătaie mare se asigura capabilitatea necesară pentru desfăşurarea de acţiuni militare de intensitate ridicată şi asigurarea sprijinului general al operaţiilor Grupării de Forţe Terestre.

Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii