Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:42 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectil de artilerie, găsit pe un şantier din Sibioara

ro

24 Oct, 2014 10:53 830 Marime text
Un element de muniţie rămas neexplodat, probabil din timpul celui de-al doilea război mondial a fost ridicat, ieri, de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, pe timpul unei misiuni de asanare efectuată în satul Sibioara, comuna Lumina.
 
În timpul efectuării unor lucrări de racordare a localităţii la reţeaua de apă potabilă, muncitorii din cadrul primăriei au descoperit un element de muniţie şi au anunţat pompierii.
 
Membrii echipei pirotehnice s-au deplasat la faţa locului, au asanat zona şi au identificat un proiectil de artilerie exploziv de calibrul 76 milimetri. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii, transmite Biroul de comunicare al ISU Dobrogea.
 
Echipa pirotehnică a inspectoratului a desfăşurat, în acest an, 35 misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată. În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii