Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege pentru creșterea vârstei de pensionare a militarilor. Ce mesaj a transmis senatorul Mihai Fifor

ro

29 May, 2019 20:12 4098 Marime text
Senatorul PSD, Tit-Liviu Brăiloiu a inițiat o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Dacă inițial, în proiect se prevedea ca vârstă standard de pensionare pentru limită de vârstă cea de 60 de ani, ieri a fost depusă o modificare prin care se crește vârsta de pensionare la 63 de ani, din care se poate scădea maxim 10 ani.
 
La scurt timp după ce s-a aflat de modificarea propusă, militarii au reacționat.
 
„Domnul senator dorește modificarea limitei de vârstă la 63 de ani și scăderea grupelor de muncă doar 10 ani. Intrebarea noastră pentru domnul senator este urmatoarea:

Cum vede domnia sa un caporal infanterist aflat la baza ierarhiei militare care are atributiuni numai de executie echipat cu vestă, armament, muniție si rănită la 50, 51,52... 53 de ani! La această vârstă oricât de bine ne-am pregăti exista in ceas biologic... adică imbatranim” – se arată în mesajul unui militar.

 
De asemenea, fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor a reacținat și a promis că va lua măsuri în acest caz.
 

„Am vazut supararea iscată de ideea cresterii vârstei de pensionare. Regret că nu am văzut la timp această trăznaie. Vă asigur că nu se va petrece acest lucru. Nu va trece de Comisie” – a transmis fostul ministru Mihai Fifor. .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii