Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:05 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programului de Internship 2015, lansat de Guvern, a ajuns la a treia ediţie

ro

02 Apr, 2015 14:15 818 Marime text
Guvernul României informează că lansează,​ la inițiativa prim-ministrului Victor Ponta, a treia ediție a Programului de Internship la nivelul administrației publice centrale, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Guvernului, remis azi redacţie.
 
Programul a debutat în 2013, cu 25 de tineri stagiari care au contribuit la activitățile din cadrul Palatului Victoria. În 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor și a totalizat peste 150 de stagiari.
 
În acest an, porgramul vine cu noutăţi, astfel încât acesta a fost extins la nivelul instituțiilor din subordinea Cancelariei prim-ministrului, Secretariatului General al Guvernului și din cea a ministerelor.
 
Astfel, aproape 50 de instituții din București vor primi aproximativ 300 de tineri cu vârsta de până la 25 de ani – un număr aproape dublu față de anul trecut și de 12 ori mai mult față de prima ediție.
 
O altă noutate importantă a acestui an este aceea că toți participanții vor beneficia de o bursă pe perioada stagiului de internship.
 
„Dat fiind că, în anul 2013, mai puțin de 4% din funcționarii publici din România erau sub vârsta de 30 de ani, Guvernul României consideră o prioritate atragerea în administrația publică a cât mai multor tineri bine pregătiți (în țară sau în străinătate), inovatori și îndrăzneți, care să dea o nouă față administrației publice din România și care să contribuie la dezvoltarea țării”, conform comunicatului citat.

Sursă foto: digitaldiplomacy.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii